Wow! Ocean cleanup vangt het plastic uit de rivieren

 

Wat een briljante zet. Zonder ook maar iets door laten lekken aan informatie is the ocean clean up al zeker 2 jaar bezig met een, zoals zij zelf zeggen, side project. The Intersepter. Plastic opvangen voordat het in de oceaan terecht komt.

 

Bij the ocean clean up ontdekten ze dat 80% van de plasticvervuiling afkomstig is van onze rivieren. Samen zo’n 1000 rivieren die ervoor zorgen dat de oceanen overladen worden met plastic. The Intersepter zorgt er op een ingenieuze wijze voor dat het plastic wordt opgevangen en kan worden afgevoerd. Hoe het werkt? Check de onderstaande link: theoceancleanup.com/rivers/

 

 

 

Groot applaus voor Boyan en the Ocean clean up! In 2025 willen ze bij the ocean clean up in zo’n 1000 meest vervuilende rivieren #1000rivers een Intersepter hebben liggen. Dit zorgt ervoor dat we weer een stap dichter zijn bij schonere oceanen. Nu de oorsprong van het plastic probleem nog. Zorgen dat de producenten van de verpakkingsmaterialen stoppen met het gebruik van single-use plastic. Laten wij ons hier voor hard maken #stopsingleuseplasic.

 

 

 

Meer weten: check de video https://www.youtube.com/watch?v=bMenLxORN6M