Help ons opstarten

 

Wij hebben een groot probleem met plasic in onze oceanen is. De miloenen stukken plastic zorgen ervoor dat de dieren die in de oceanen leven, letterlijk verstopt raken en dit niet overleven. Dit omdat zij het verschil niet zien tussen voedsel en plastic. Maar ook dat de plastics in ons eco systeem worden opgenomen met als gevolg dat wij hier ziek van kunnen worden of andere negatieve effecten door krijgen.

  

Nu is de Ocean clean-up is een waanzinnig goed idee. Maar als we niet voorkomen dat het plasic via onze rivieren in de plasticsoep terecht te komen of in de afvalverbranding (zogenaamde groene stroom), is het dwijlen met de kraan open.

 

Ik wil dit veranderen. Ik zou het mijn kinderen niet kunnen uitleggen dat wij het probleem van de plastic soep erkennen, een oplossing hebben en hier niets mee doen om het probleem te voorkomen. Ik wil die verandering inzetten, hoe klein ook in eerste instantie dan ook. Hoe zouden we dit kunnen aanpakken?

 

 

Ik heb mijzelf afgevraagd: wat kan ik maken van gerecyled plastic dat ook nog eens waardevol voor iemand is? Iets wat cool en sexy is en waar mensen ook nog eens een eerlijke prijs voor willen betalen. Het idee van een circulaire zonnebril (geinspireerd op model wayfarer) geproduceerd op een duurzame (CO2-neutraal) en maatschapelijke verantwoorde wijze is geboren en wel onder de naam Re-Spex.com.

  

Verder willen we de Zonnebril via een leasemodel aanbieden (€ 7.- per maand). Uiteraard is de zonnebril ook te koop, maar vragen we een bedrag aan “statiegeld” wat je retour krijgt als je afscheid neemt van de zonnebril of voor een nieuwe gaat. Hiermee zorgen we dat het materiaal bij ons terug komt en dat we er een nieuwe van kunnen maken (circulaire economie).

  

Verder hebben we een aantal services bedacht om onze gebruikers optimaal te bedienen en de beste ervaringen te geven. Eén daar van is onze ‘terugvind’-service. Ook is de zonnebril door de gebruiker zelf samen te stellen op kleuren montuur, pootjes en glazen en is het mogelijk een persoonlijke gravering in de zonnebril aan te brengen (customized).

 


Ons doel is om de oceanen schoner te krijgen. Om dit te kunnen doen hebben wij geld nodig om te investeren in apparatuur, materialen en marketing om Re-Spex.com te kunnen starten. Naast de subsidie/donaties moeten we ongeveer 400 zonnebrillen in de voorverkoop verkopen om te kunnen starten met Re-Spex.com. In deze brief vraag ik je te doneren aan dit waanzinnig goed idee, zodat we een crowdfunding campagne te starten.

 

 

In totaal verwachten wij ongeveer € 30.000,- nodig te hebben om te kunnen starten en wel als volgt verdeeld:

 

 • Crowdfunding campagne Indigogo (videomateriaal e.d.)                  € 2.500,-

 • Verder uitwerken concept (digitaal 3D- model)                               € 4.800,-

 • Prototype matrijs maken voor de productie                                    € 3.200,-

 • Definitieve matrijs maken voor de productie                                   € 5.400,-

 • Configurator op website om zelf zonnebril samen te stellen              € 2.800,-

 • gereedschappen voor nabewerking                                                € 2.000,-

 • bedrijfsruimte (1e half jaar) + zonnepanelen + verzekeringen          € 6.000.-

 • Inrichting bedrijfsruimte                                                                € 3.000,-

  TOTAAL:                                                                                       € 29.700,-

 

Het totaalbedrag verwachten wij op de volgende wijze bij elkaar te krijgen:

 

 • Donaties                                                                                       € 5.000,-

 • Subsidie stichting Doen                                                                  € 15.000,-

 • Voorverkoop Crowdfunding Indigogo (ca. 400 zonnebrillen)               € 10.000,- 

Verder zijn er nog mogelijkheden voor een lening, maar hier willen we eigenlijk vandaan blijven.

 

Onze doelstelling is om het eerste jaar 1000 zonnebrillen te verleasen/verkopen en dit jaarlijks te laten groeien met meer dan 20%. Dit zou betekenen dat we na 1 jaar al uit de investeringskosten en rederent zouden zijn.

 

De eerst stappen die we nu al hebben gezet is dat we een partij hebben gevonden die voor ons het ontwerp kan uitwerken in een 3D-model en een partij die voor ons de matrijs en de productie kan verzorgen. Verder zijn we druk bezig met stichting doen om de subsidie vrij te krijgen om de eerste investeringen te kunnen doen. Maar wat zou het mooi zijn als we in ons voorstel naar stichting doen al kunnen aangeven dat we een groot deel van de donatie al binnen hebben.

 

 

 

 • Als eerst onze eindeloze waardering J

 • Een goed gevoel dat je bijdraagt iets dat impact heeft op onze toekomst en die van onze (klein)kinderen.

 • Vermelding op onze website als een van onze helden hier het mogelijk hebben gemaakt dit plan van de grond te krijgen.

 

 

Dit is hoe je ons verder kunt helpen:

 

 • Deze brief/mail te delen met uw vrienden, familie en collega’s die dit ook een goed initiatief vinden en hierin zouden willen ondersteunen;

 • Via deze link kun je jouw donatie doen  xxxxx      ß

 

 

 • Modellen die onze zonnebril willen promoten in de video (man/vrouw)

 • Publiciteit (onze compagne delen via social media of hierover te vertellen)

 Weet je hier iemand voor? Heb je nog andere goede ideeen? Stuur dan een berichtje naar info@re-spex.com

  

Elke bedrag is welkom. Je kunt al doneren vanaf € 5,- (slechts 2 kopjes koffie) om de wereld weer een beetje mooier te maken en onze droom in vervulling te laten gaan. Maar om echt iets te kunnen doen zijn grotere bedragen van harte welkom J.

Verder zouden wij het supertof vinden als je deze actie zou delen op social media om nog meer aandacht (en donaties) te krijgen voor onze start-up.